Restips och vägbeskrivning Karlskrona

 
Resa till Karlskrona

På turistbyråns hemsida finns flera resebeskrivningar samt linjekartor över bussar, tåg med mera. Klicka här.

Bil
E22:an från norr eller söder. Kör av mot Karlskrona Väst. Följ skyltarna mot centrum.
Viktig information om parkeringsplatser och avgifter hittar du här. Marinmuseum ligger inom ett bilfritt område men handikapparkering finns utanför museets entré. Marinmuseum har avgiftsbelagda parkeringsplatser på Sparregården.

Tåg
Tågstationen ligger mitt i centrala Karlskrona med gångavstånd till konferensen och alla hotell vi rekommenderar. Åker du direkt till/från konferensen med bagage kan det underlätta att ta buss linje 1 från tågstationen till hållplats "Sparre". Det stannar tyvärr ingen buss direkt utanför Marinmuseet/konferensen.

Flyg
Från Kallinge flygplats går flygbussen hela vägen till Karlskrona centrum. Tala om för chauffören vilket hotell du bor på, så släpper hen av dig på bästa plats. Åker du direkt till/från konferensen är hållplatsen "Sparre (Boverket)" närmast Marinmuseet/Konferensen.Hitta till konferensen

Konferenslokalen ligger inne i Marinmuseet på Stumholmen, en egen liten ö, med en kort (gång)bro, strax öster om Karlskronas central ö (Trossö). Stumholmen var fram till början av 90-talet ett militärt område och centrum för marinen. De marina byggnaderna och miljöerna har bevarats och här finns idag ett populärt bostadsområde och även Kustbevakningens huvudkontor för hela Sverige.

Det finns ingen kollektivtrafik som kör hela vägen fram till Marinmuseum, närmaste hållplats är "Sparre", den gamla garnisonen, idag Boverket. Tvärs över kaserngården finns den lilla bro som tar er ut på Stumholmen och Marinmuseum.

Praktiska länkar

Konferenslokal - Marinmuseum
Tåg - Reseplaneraren
Buss - Reseplaneraren
Flygbuss - Bergkvarabuss (SAS-avgångar)
Flygbuss - Trossöbuss (BRAs avgångar)
Parkera i Karlskrona centrum - Karlskrona kommun